Weber gasolgrill eller Landmann?

Nu när våren börjar närma sig så har jag börjat fundera om det inte är dags att införskaffa en gasolgrill. Jag är faktiskt ganska trött på att ständigt hålla på med grillkol och tändvätska. Dessutom tar det lång tid att komma igång för att elden ska lugna sig och att allt från tändväskan ska brinna upp.

Det blir grymt äckligt smak om man inte blir av med all tändvätska innan man börjar grilla. Smakar ungefär som om det vore cancer. Det är troligtvis inte speciellt bra heller.

Med en gasolgrill ska man kunna komma igång direkt efter bara någon liten uppvärmingsfas på 5-10 minuter. Nu funderar jag på om det är dags att köpa gasolgrill, innan den stora grillsäsongen drar igång på riktigt.

Jag inbillar mig att priserna på gasolgrillar kommer blir något högre när väl grillsäsongen drar igång på riktigt. Så frågan är om man inte ska beställa en redan nu, så står den redo att användas när det blir lite varmare. Vilket borde vara de närmsta veckorna när vi går in i April månad.

Frågan är om det är en Weber eller en Landmann man bör köpa?. Jag har hört bäst om Weber och nog också det märke som jag har sett hos mina vänner. Men enligt flera olika bäst i test av gasolgrillar så verkar det som att Landmann är testvinnare.

Jag har också läst lite på Swedroid.se i deras forum där flera andra tipsar om just Weber gasolgrillar. Broil King verkar också vara ett populärt märke, men det är inget märke jag har hört talas om överhuvudtaget. Helst så köper jag ett märkte jag känner till och har hört mycket gott om som t.ex. Weber.

Just nu funderar jag på att köpa en Weber Q3200 gasolgrill och det verkar vara den bästa och mest populära Weber-grillen.  Den har också en komplett grillvagn som jag gärna vill ha och jämför jag denna med t.ex. Landmann, så verkar Weber vara betydligt smidigare att flytta.

Weber-grillen jag pratar om: https://www.weber.com/US/en/grills/weber-q-3200-gas-grill

Den är förbannat dyr, men jag vill också ha en gasolgrill som inte börjar rosta allt för snabbt och som håller väldigt länge. Weber verkar dessutom ge 10 års garanti på vissa delar, vilket så klart känns lite tryggare.

Det lägre priset på Landmann lockar mig lite faktiskt, men jag är rädd för att göra bort mig. Får man hem gasolgrillen och den börjar rosta nästan direkt så är det pengar i sjön direkt. Nu tror jag inte Landmanns lite finare modeller rostar så snabbt, men jag känner att jag vet för lite om Landmann när det gäller deras kvalité.

Gasolgrill är också betydligt behändigare för oss som älskar att varmröka lax på våren. En röklåda med rökspån och slå på grillen så är man igång med rökandet. Det är knappast så enkelt när vi använder vanliga grillbriketter och det tar säkert 25-30 minuter att komma igång med varmrökning.

Just nu lutar det åt att köpa en Weber Q3200 som är den modell som rekommenderas på de flesta forum. Dessutom presterar den bra hos både Råd & Röns test av gasolgrillar och även hos Inspekto.

Om du vill läsa testen hittar du dessa här :

https://inspekto.se/gasolgrill/

https://www.radron.se/tester/

Jag tänkte också jag skulle kunna slänga ihop en kort recension om Weber-grillen när den kommer och när vi har hunnit testa den ett par gånger. Men det kommer ju så klart dröja 1-2 månader innan en sådan recensioner dyker upp. För även om den kommer hem nästa vecka så är det inte direkt något väder att grilla under. Just nu kan det snöa nästan varje dag, men det blir ingen långvarig snö nu så här sent på vintersäsongen.

Men det kommer i så fall krävas ett par grillningar innan recensionen kommer och jag vill gärna prova varmrökning av lax också innan jag skriver recensionen. Men från vad jag har läst så ska Weber Q3200 vara en av de bästa inom den storlek och prisklass.

Något som inte alls verkar stämma överrens med bilder på denna grill är storleken. Alla säger att grillytan är enorm, men när man tittar på bilder så ser grillen jätteliten ut. Men efter att ha kollat måtten så är jag säker på att grillen är fullt tillräcklig för oss. Den har dessutom större  grillyta än den kolgrill vi har just nu.