The gadget dad

gadget-dayGadget Dad är inte något man hör så ofta i Sverige och jag är inte säker på att det finns någon bra översättning till svenska men en Gadget dad är en person som är mer eller mindre en tekniknörd men som använder sina tekniklösningar till att förbättra / ha kul med sitt barn. Det finns så många roliga lösningar som går att implementera i det vardagliga livet men framförallt finns det stora möjligheter till att göra det enklare i livet som nybliven förälder.

Ett exempel är jag byggde en servo-motor som gungar vagnen eller sängen automatiskt vilket gjorde att jag men även min sambo fick en lättare vardag då våran dotter fick kolik och det vara många svåra nätter vi fick gå igenom innan jag tog tag i detta projekt. Jag hade så klart ingen aning om det skulle fungera eller inte men det slutade med att det verkligen fungera och vi fick äntligen lite sömn. Tyvärr fungerade det inte alltid men som många vet så är sömn priceless och detta är speciellt viktigt när man saknar mycket sömn så även om det inte fungerade alltid så fungera det oftast.

Det finns redan ganska många prylar på marknaden som hjälper oss föräldrar i vardagen och i framtiden kommer vi se ännu fler färdiga teknik prylar att köpa för den otekniska personen.